Kurum Adı : Kocalar Anadolu İmam Hatip Lisesi
Faks : 0 312 399 29 52
WEB Adresi : http://kocalaraihl.meb.k12.tr
Adres : SARAY CUMHURİYET MAH. BARIŞ MANÇO CAD. SAKARYA SOK. NU5 PURSAKLAR / ANKARA

VİZYON
Türk Milli Eğitim Sisteminin şaşmaz hedefleri doğrultusunda geçmişinin şanlı kahramanlarının sergilediği örneklerden feyiz alarak, geleceğe yön veren olumlu örnekleri farklı bakış açılarıyla değerlendirerek dünü ve bugünü bütünleştirmek; dürüst, erdemli, özverili, çalışkan, araştırmacı, özgüveni yüksek, kendini, ailesini, okulunu ve ülkemizi dünya ekseninde hatrı sayılır, saygın konumlara yükseltebilecek bireyler yetiştirmektir.

MİSYON
Milli ve manevi değerleriyle bezenmiş, sorumluluk almayı bilen, sorunlarıyla baş edebilen, bilgili olmanın önemini bilen, becerikli, yüksek karakterli, erdemlerle bezenmiş, fırsatları iyi değerlendiren, özgüvene sahip, bilgi ve teknolojiyi kullanmayı bilen, asrın gerektirdiği donanıma sahip, çevresine faydalı iyi kişiler yetiştirebilmektir.

Öğretmen Sayısı : 56
Rehber Öğretmen Sayısı : 2
Öğrenci Sayısı : 585
Öğretim Şekli : TAM GÜN
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:30-15:35
Derslik Sayısı : 29 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İNGİLİZCE İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 1 Yemekhane : 0
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 1 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi : PANSİYONUMUZ YOKTUR.
Isınma Şekli : Doğalgaz

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Ankara/Ulus´a 18 km, Pursaklar Merkeze 5 km mesafededir.
Ulaşım : Sıhhiye ve Ulusta 486, 472, 474 numaralı otobüsler, ile Pursaklar Saray dolmuşları ile okulumuza ulaşım sağlanabilir. Ayrıca okulumuzun hemen yanında bulunan protokol yolundan geçen Akyurt ve Çubuk EGO ve halk otobüsleri ile de okulumuza ulaşılabilir.
Servis Bilgisi : Pursaklar Merkezden devamlı servis vardır. Toki ve Hasköy bölgesinden servis imkanı vardır. Yeni kayıt olan öğrencilerin istekleri doğrultusunda hatlarda düzenlemeler yapılacaktır.
Yerleşim Yeri Bilgisi :

Kontenjan Bilgileri : 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı İçin 170 kontanjan vardır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : TABAN PUANLARIMIZ 2013-2014 286.748 2014-2015 266.253 2015-2016 275.410
Okulun TYT/AYT Başarı Durumu : %54

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler : OKULUMUZDA İMKAN DAHİLİNDE KURSLAR AÇILMAKTADIR.İLÇEMİZDE YAPILAN BİLEK GÜREŞİ, DART, MASA TENİSİ, FUTSAL, VB TURNUVALARDA PEK ÇOK ÖĞRENCİMİZ MADALYA İLE DÖNMÜŞTÜR.ÖĞRENCİLERİMİZE HER TÜRLÜ SPOR YAPMA İMKANI SUNULMAKTADIR.
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :