Kocalar Anadolu İmam Hatip Lisesi

Vizyon: Türk Milli Eğitim Sisteminin şaşmaz hedefleri doğrultusunda geçmişinin şanlı kahramanlarının sergilediği örneklerden feyiz alarak, geleceğe yön veren olumlu örnekleri farklı bakış açılarıyla değerlendirerek dünü ve bugünü bütünleştirmek; dürüst, erdemli, özverili, çalışkan, araştırmacı, özgüveni yüksek, kendini, ailesini, okulunu ve ülkemizi dünya ekseninde hatrı sayılır, saygın konumlara yükseltebilecek bireyler yetiştirmektir.

Misyon: Milli ve manevi değerleriyle bezenmiş, sorumluluk almayı bilen, sorunlarıyla baş edebilen, bilgili olmanın önemini bilen, becerikli, yüksek karakterli, erdemlerle bezenmiş, fırsatları iyi değerlendiren, özgüvene sahip, bilgi ve teknolojiyi kullanmayı bilen, asrın gerektirdiği donanıma sahip, çevresine faydalı iyi kişiler yetiştirebilmektir.

Başarılar:

Yabancı Dil: İNGİLİZCE
Servis Bilgisi: Pursaklar Merkezden devamlı servis vardır. Toki ve Hasköy bölgesinden servis imkanı vardır. Yeni kayıt olan öğrencilerin istekleri doğrultusunda hatlarda düzenlemeler yapılacaktır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: TABAN PUANLARIMIZ 2013-2014 286.748 2014-2015 266.253 2015-2016 275.410
Okulun Sınav Başarı Durumu: %54
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: %60
Sportif Etkinlikler: OKULUMUZDA İMKAN DAHİLİNDE KURSLAR AÇILMAKTADIR.İLÇEMİZDE YAPILAN BİLEK GÜREŞİ, DART, MASA TENİSİ, FUTSAL, VB TURNUVALARDA PEK ÇOK ÖĞRENCİMİZ MADALYA İLE DÖNMÜŞTÜR.ÖĞRENCİLERİMİZE HER TÜRLÜ SPOR YAPMA İMKANI SUNULMAKTADIR.
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: Tübitak 4006 Projesi İyilik Okulu Projesi Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi

WEB - https://kocalaraihl.meb.k12.tr

Adres - Saray Cumhuriyet Mah. BarışManço Cad. Sakarya Sok. No 5 Pursaklar / ANKARA

Yerleşim Yeri -

Ulaşım Sıhhiye ve Ulusta 486, 472, 474 numaralı otobüsler, ile Pursaklar Saray dolmuşları ile okulumuza ulaşım sağlanabilir. Ayrıca okulumuzun hemen yanında bulunan protokol yolundan geçen Akyurt ve Çubuk EGO ve halk otobüsleri ile de okulumuza ulaşılabilir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Ankara/Ulus´a 18 km, Pursaklar Merkeze 5 km mesafededir.